Descopera Statiunea
Straja si intotdeauna
vei reveni cu drag

Straja - Locul unde natura te indeamna sa lasi grijile si problemele si sa dai frau liber relaxarii si distractiei
Statiunea Straja
Statiunea Straja

Este situata in judetul Hunedoara, in Muntii Valcan, la altitudine de 1445m, la proximativ 9 km de municipiul Lupeni.

Statiunea Straja este o statiune in plina dezvoltare, avand o panorama deosebita, fiind cunoscuta pentru partiile de ski, prevazute cu nocturna, pentru obiectivele turistice aflate in zona, cat si pentru frumoasele traditii care sunt pastrate chiar si astazi.

      - Va asteptam cu drag! -

Schi Straja
Partii de Schi

In Statiunea Straja exista 12 partii de ski amenajate, fiecare fiind prevazuta cu instalatii de transport pe cablu *(teleschi). Cinci din acestea sunt prevazute cu nocturna favorizand schierea pana seara tarziu. Totalul lungimii acestor partii este de 26 km iar 20 km fiind dotati cu instalatii pentru zapada artificiala. Din 2017 partia Constantinescu beneficiaza de un telescaun.

Snow Boarding in Straja
Snowboarding

Straja are o multitudine de partii cu diferite grade de dificultate, partii pentru incepatori, partii pentru nivel mediu sau avansati. Statiunea Straja este dotata cu o partie special amenajata pentru snowboard.
Partia "Canal" are 1.4km, diferenta de nivel cca. 180m si gradul de dificultate dificil.
Pentru distractie, miscare si buna dispozitie, va invitam sa descoperiti Straja!

Snow Tubing in Straja
Snow Tubing

In Statiunea Straja exista o partie amenajata special pentru Snow Tubing.
Aceasta partie poate fi gasita in vecinatatea partiei Platoul Soarelui.
Partia dispune de 52 colaci speciali pentru alunecarea pe zapada si este dotata cu sistem special pentru tractiune.

Schitul din Straja
Schitul Straja

Simbol spiritual al statiunii, este format din o bisericuta de lemn ridicata in anul 1999 si cateva chilii. Biserica poarta Hramul Sfintilor Apostoli Constantin si Elena. Cu ocazia sarbatorilor pascale, respectiv in Vinerea Mare are loc "Drumul Crucii", eveniment la care participa numerosi credinciosi, moment in care Crucea din lemn de paltin este purtata cale de 10km.

Crucea Eroilor din Straja
Crucea Eroilor

A fost ridicata in cinstea soldatilor cazuti in anul 1916 in Primul Razboi Mondial, unde peste 800 de soldati si-au dat viata pentru credinta si neam. Crucea se afla la 1480 m altitudine si este de dimensiuni impresionante, respectiv 18 m / 9m. Fiind iluminata, aceasta poate fi observata de la distanta si pe timp de noapte.

Tunel
Tunelul celor 365 de Sfinti

A fost construit intre anii 2005-2007, avand 54 m lungime, acesta fiind poarta de intrare in Schitul Straja. In tunel intalnim picturi realizate pe pereti si bolta cu intreg calendarul crestin Ortodox, scene din Vechiul si Noul Testament, cei 12 Apostoli si cei 12 profeti.

Parc de aventura
Parc de Aventura

In statiunea Straja se afla 2 parcuri de aventura special amenajate pentru copii.

Parcurile de aventura se pot accesa sub forma de grup organizat sau prin programare, activitatiile fiind desfasurate sub supravegherea personalului autorizat (salvamont).

Ursul Baloo
Ursul Baloo

E un exemplar de urs brun, crescut de mic de localnici, fiind foarte indragit de copii, reprezentand vedeta statiunii Straja.

Anual se organizeaza in luna Februarie "Cupa Baloo" la ski, eveniment mult asteptat de copii. Anul aceasta Baloo va fi sarbatorit cu ocazia implinirii a 17 ani.

Varful Straja
Varful Straja

Varful Straja atinge cota 1868 m. De aici puteti admira o panorama extraordinara, fiind un loc special unde iti poti recapata energia si forta.

Din Varful Straja poti savura peisajul ce cuprind Muntii Sureanu, Parang, Retezat si de departe o panorama a oraselor Lupeni, Vulcan si Petrosani.